In de spotlight: Pieter-Paul van der Kruyssen, VvE-beheerder en eigenaar Oprecht Beheer
Om het BVVB Keurmerk te halen, moet je aan verschillende criteria voldoen. Een daarvan is het toepassen van het vierogenprincipe. Voor een ‘eenpitter’ zoals Pieter-Paul is dat soms een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Pieter-Paul kreeg na de audit van het BVVB Keurmerk een tijdelijk keurmerkcertificaat, omdat hij het vierogenprincipe nog niet toepaste binnen zijn VvE’s. Hij kreeg zes maanden de tijd om dit binnen zijn organisatie te regelen. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen en waarom hij lid is van onze vereniging lees je hier.
Van Interim tot Succesvol Ondernemer
Pieter-Paul is sinds 1993 actief in het VvE-beheer, waar hij via interimwerk in rolde. Na jarenlang in de branche te hebben gewerkt, onder andere als adjunct-directeur, besloot hij in januari 2019 voor zichzelf te beginnen. Inmiddels heeft hij een mooie portefeuille opgebouwd.
Klant staat centraal
Klanten hebben voor Pieter-Paul altijd centraal gestaan, en dat gaf hij ook altijd mee aan zijn collega’s. Nu, in zijn eigen bedrijf, is dat voor hem net zo belangrijk. "Op mijn website zeg ik dat persoonlijke aandacht en kwaliteitsdiensten de hoekstenen zijn van mijn bedrijf. Bereikbaar zijn en snel reageren, dat vind ik echt belangrijk. Mijn klanten waarderen dat en daardoor verloopt de samenwerking heel soepel. En na al die jaren in het VvE-beheer weet ik vaak meteen het antwoord op hun vragen."
Staan voor kwaliteit
Op de vraag waarom hij lid is geworden van de BVVB, zegt Pieter-Paul dat hij hiermee zijn positie als kwaliteitsbewuste en professional bevestigd. Het BVVB Keurmerk, het netwerk van betrouwbare beheerders en de waardevolle kennissessies helpen hem daarbij. "Met het lidmaatschap laat ik zien dat ik voor kwaliteit sta en ga," aldus Pieter-Paul.
“Daarnaast loop je als eenpitter tegen zaken aan waarbij aansluiting bij een branchevereniging je kan steunen.” Hij noemt als voorbeeld de complexe Wki-wetgeving die VvE-beheerder mogelijk financieel gaat raken. De BVVB maakt een vuist tegen de overheid om VvE beheerders hiervoor uit te sluiten en hen voor deze enorme kosten te behoeden.
Op de vraag of hij met agressie te maken heeft, geeft hij aan dat dit niet het geval is. Volgens Pieter-Paul komt dit doordat hij veel aandacht besteedt aan persoonlijke benadering en duidelijkheid. Als die zaken goed geregeld zijn, ervaar je weinig tot geen agressie.
De komende BVVB-kennissessie ‘omgaan met agressie’ is voor hem dan ook niet noodzakelijk, maar hij benadrukt toch het belang van deelname: "Misschien heb je er nu niet mee te maken, maar in de toekomst wel. Dan heb je de kennis én de contacten met de professionals die je kunnen ondersteunen. Daarnaast biedt zo’n kennissessie altijd een mooie gelegenheid om met vakgenoten te sparren."
Van proces naar kwaliteit
Pieter-Paul heeft in zijn arbeidsverleden ruime ervaring opgedaan met procesoptimalisatie, waaronder een zeer intensieve audit voor het SKG-IKOB-keurmerk. Hij heeft met deze ervaring het SKG-IKOB Keurmerk en het BVVB Keurmerk kunnen vergelijken en koos voor de BVVB vanwege de keurmerktoetsing op het gebied van gedragscode, permanente educatie en VvE-processen - waarmee hij zijn kwaliteit naar buiten toe bevestigd.
Over de audit van het BVVB Keurmerk zegt hij: “Ik had procesmatig alles goed op orde – mede doordat ik al vele jaren volgens procedures werk vanuit mijn ervaring met het SKG-IKOB certificaat – alleen een paar kleine aanpassingen en het vierogenprincipe moest ik nog inregelen. Ik baalde wel dat ik het volwaardige certificaat niet meteen behaalde maar ging meteen aan de slag om het regelen.”
Van richtlijn naar BVVB Keurmerk
Het BVVB Keurmerk is door en voor VvE-beheerders ontwikkeld en wordt nog steeds verbeterd op basis van de praktijk. Een goed voorbeeld is het vierogenprincipe. Hiervoor hebben we specifieke richtlijnen opgesteld om zo ook kleinere beheerders aan deze eis te kunnen laten voldoen. Pieter-Paul geeft aan: “Dankzij de BVVB-richtlijnen voor het vierogenprincipe heb ik gekozen voor een digitale oplossing waarmee mijn VvE’s hun facturen goedkeuren. Hiermee pas ik het vierogenprincipe toe en heb ik het BVVB Keurmerk toch behaald. Daar ben ik ontzettend blij mee.”
Meer informatie over het BVVB Keurmerk lees je hier: https://bvvb.nl/keurmerk.
Word ook een betrouwbare partner voor VvE's
Wil jij net als Pieter-Paul onderdeel uitmaken van een sterk netwerk van betrouwbare VvE-beheerders? Word lid en maak het verschil voor jouw VvE's! Meld je aan via deze link: https://bvvb.nl/formulieren/formulieren-vereniging/1.-aanvraagformulier-lidmaatschap-bvvb.