U bent hier:

Terugblik rondetafelsessie 23 september 2022

05/10/2022

We kijken terug op een geslaagde rondetafelsessie die op 23 september jl. onder leiding van Paul Bekkers bij Bierman advocaten te Tiel plaatsvond.

De middag stond in het teken van de VvE en alle vragen en problemen waar VvE-beheerders tegenaan lopen als het gaat om (het onderhouden en vervangen van) rookgasafvoeren en CV-ketels.

De volgende vragen zijn door Paul Bekkers - met zijn specialisatie op het gebied van appartementsrecht, bouw en vastgoed - tijdens deze sessie beantwoord:

  • Welke problemen ervaren VvE’s in de praktijk met het vervangen van rookgasafvoeren en CV-ketels?
  • Wat is gemeenschappelijk en wat is privé?
  • Heeft een eigenaar toestemming nodig om zijn CV-ketel te vervangen?
  • Welke voorwaarden mag de vergadering stellen?
  • Mag de VvE de CV-ketels en rookgasafvoeren vervangen ook al zijn die (deels) privé?
  • Wat zijn de gevolgen voor VvE's van de nieuwe regels voor certificering voor werkzaamheden aan de gasverbrandingsinstallatie (Gasketelwet)?

Tijdens de vragenronde werden nog meer vragen gesteld en beantwoord waaronder: wie is aansprakelijk voor schade bij werkzaamheden aan de rookgasafvoer, hoe voorbereiden op de toekomst (verdwijnen CV-ketels), mag een eigenaar het warmtesysteem afkoppelen en hoe dan om te gaan met gemeenschappelijke kosten, mag een besluit over het vestigen van een recht van overpad worden genomen door de vergadering van eigenaars en hoe kunnen eigendomsgegevens worden achterhaald. 

Na afloop werd in de bruine kroeg van Bierman Advocaten gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. 

Naast de kennisdeling - altijd onder leiding van een expert - en de PE-punten die met deelname worden verdiend, zijn deze sessies zeer geschikt om onderling contact te leggen en ervaringen uit het veld met elkaar uit te wisselen.

-----

Ben je VvE beheerder en wil je ook graag je professionele uitstraling, kennis, kunde én netwerk vergroten door je aan te sluiten bij de BVVB? Stuur dan een e-mail naar info@bvvb.nl of meld je direct aan via het aanvraagformulier