U bent hier:

Webinar: ‘Begrijp de Wki-wetgeving en bescherm je VvE-beheerkantoor’

05/06/2024

Wat is precies de nieuwe Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki-wetgeving)? En wat zijn de gevolgen voor jou als VvE-beheerder? Moet jij je zorgen maken om extra bijkomende kosten? Óf is het allemaal storm in een glas water? Genoeg vragen dus. Daan Fons, bestuurslid bij de BVVB, gaat hierover uitgebreid in gesprek met mr. Gert Poot, advocaat en voorzitter stiching NowID en Robbert Plomp, beleidsmedewerker en lid van Wki-team bij Ministerie van Justitie en Veiligheid, tijdens ons webinar: ‘Begrijp de Wki-wetgeving en bescherm je VvE-beheerkantoor’ op 26 juni.  

Voordelen én de gevolgen van Wki-wetgeving 
Als VvE-beheerder ben je onder andere verantwoordelijk voor het tijdig betalen van voorschotbijdragen. Maar door de Wki wordt dit voortaan gezien als incassowerkzaamheden – daardoor kan jouw kantoor ineens gezien worden als incassodienstverlener. Hierdoor krijg je er taken en verantwoordelijkheden bij waar je als beheerder niet op zit te wachten. 

Ga je dit gedeelte daarom voortaan uitbesteden en extra kosten doorbelasten? Of brengt het misschien nog voordelen met zich mee? En wat zijn de financiële gevolgen voor kleinere kantoren?  

Webinar: Begrijp de Wki-wetgeving en bescherm je VvE-beheerkantoor 
Wil je weten of jouw zorgen om de Wki-wetgeving terecht zijn? Dan wil je dit echt niet missen! We geven tijdens het webinar antwoord op de volgende vragen: 

  • Hoe steekt de Wki-wetgeving nu precies in elkaar? 

  • Welke gevolgen heeft het voor VvE-beheerders? 

  • Brengt de wetgeving nog voordelen met zich mee, zoals lagere aanmaningskosten voor kleine bedragen? 

  • Welke inzichten zijn er vanuit de branche? 

  • Hoe kun je het beste omgaan met de Wki-wetgeving als kleiner kantoor? 

  • Wat kan Stichting NowID betekenen voor VvE-beheerders? 

Meld je aan! 
Dit webinar vond plaats op 26 juni 2024, aanmelden is helaas niet meer mogelijk.