U bent hier:

Voorlichtingscampagne ‘Stop CO-vergiftiging' 

30/01/2024

De meeste huizen worden nog verwarmd met een cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel. Om de veiligheid van deze installaties te verhogen en het aantal ongelukken door koolmonoxidevergiftiging te beperken, is de Nederlandse Brandwondenstichting en Brandweer Nederland in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de voorlichtingscampagne ‘Stop CO-vergiftiging’ gestart.   

De campagne wijst op de gevaren van koolmonoxide én op de wettelijke verplichting dat onderhoud aan gasverbrandingsinstallaties en rookgasafvoeren uitsluitend gedaan mag worden door CO-vrij gecertificeerde bedrijven. Deze bedrijven zijn te herkennen aan het CO-vrij logo.  

Ook is er een handleiding geschreven voor VvE-beheerders. Hierin vind je instructies voor het goed en veilig laten functioneren van gezamenlijke gasverbrandingsinstallaties. Lees de handleiding hier en ga voor meer veiligheid!