U bent hier:

Terugblik Ronde Tafelsessie BVVB 25 maart 2022

01/04/2022

Op 25 maart jl. organiseerde de BVVB haar eerste Ronde Tafelsessie in het Postillion Hotel te Bunnik.

Onder leiding van Yvo Rampersad en Joost Donkersloot, beide werkzaam als advocaat bij TeekensKarstens advocaten notarissen, werd het vraagstuk: ‘Weet jij het verschil tussen administrateur, bestuurder en beheerder?’ tijdens een interactieve sessie besproken.

Tijdens deze sessie kwamen buiten praktijkvoorbeelden ook juridische vraagstukken op tafel. Er ontstonden interessante gesprekken en er werden andere vraagstukken met elkaar gedeeld waaronder: wat te doen bij een bestuurloze VvE, wat te doen bij een acute kwestie (welke bevoegdheid heb je dan als bestuurder en wat moet je doen als beheerder), wat mag je regelen in het huishoudelijk reglement en waarvoor moet je toch de splitsingsakte wijzigen. Ben je beheerder, is je takenpakket op orde en wat moet je daarin regelen. Wanneer ben je gevolmachtigde, welke bevoegdheden heb je dan. Dit zijn slechts een paar onderwerpen die er behandeld zijn.  

Tijdens de afsluitende borrel werd gelegenheid geboden om verder na te praten en meer ervaringen uit te wisselen. Hier werd goed gebruikt van gemaakt. Ook werden er onderling contacten gelegd.

We kijken terug op zeer een geslaagde middag!