U bent hier:

- Nieuwsflits - WOZ-Beschikking

06/04/2020

Onlangs voerde het TV-programma Kassa onderzoek uit naar de te hoge WOZ-beschikking voor appartementseigenaren, op 15 februari werd de aflevering van Kassa over dit onderwerp uitgezonden. Naar aanleiding van dit onderzoek verstrekten we aan onze leden de volgende informatie. 

De kans is groot dat veel appartementseigenaren van VvE’s die door leden van de BVVB worden beheerd geld kunnen besparen. Want de WOZ-waarde van, naar schatting, tienduizenden appartementen wordt structureel te hoog vastgesteld door een taxatiefout van de gemeente. Dit komt omdat gemeenten ten onrechte het reservefonds van de VvE optellen bij de woningwaarde. Hierdoor komt de WOZ-waarde van vele woningen duizenden euro’s te hoog uit. Met als gevolg dat een groot aantal appartementseigenaren te veel belasting betalen.Het Hof in Den Haag heeft op 30 oktober 2019 de uitspraak gedaan dat het aandeel in het reservefonds niet mag meegenomen worden in de waardebepaling voor de WOZ.

Consumentenorganisatie VvE-belang heeft hiervoor aandacht gevraagd bij het TV-programma Kassa en heeft voor consumenten een eenvoudige oplossing gevonden voor die appartementseigenaren die twijfelen aan de juistheid van de WOZ-waarde. Via deze link is meer informatie te vinden over de bevindingen van Kassa en hier vindt u meer informatie over oplossing van VvE-belang.